Background Image

Presentatietraining

Home  /  Mediatraining  /  Presentatietraining

Leer te presenteren met een presentatietraining

Het geven van een presentatie wordt vaak onderschat. Neemt u maar eens een kijkje in een collegezaal, de kans is aannemelijk dat de studenten met heel andere dingen bezig zijn dan naar het luisteren van de spreker. Vaak ligt het niet aan de inhoud van de presentatie, maar meestal ligt het aan de presentatievaardigheden van de verteller. En dat is zonde, want de presentator wil natuurlijk niets liever dan een boodschap goed overbrengen.

PresentatietrainingVoor wie is de training?

Een presentatietraining is geschikt voor iedereen die wel eens te maken heeft met publiek waar hij of zij voor moet presenteren. Denk hierbij aan lezingen, presentaties bij vergaderingen, het leiden van een bijeenkomst, het geven van een gastcollege, et cetera.

Waar richt de training zich op?

Voorafgaand aan de presentatietraining worden uw verwachtingen en wensen besproken. U geeft aan welke vaardigheden u wilt leren of verbeteren en daar zal tijdens de training aandacht aan besteed worden. U kunt hierbij denken aan vaardigheden als communicatie (zowel verbaal als non-verbaal), houding, hoe een presentatie te openen en af te sluiten en stemgebruik. Bij een presentatie krijgt u vaak ook te maken met (kritische) vragen uit het publiek. Niet alleen leert u om een goede presentatie te geven, maar we richten ons ook op hoe u kunt omgaan met lastige vragen van het publiek.

Leren door te oefenen

In de training doet u veel praktische oefeningen in kleine groepen. Door veel te oefenen worden de vaardigheden steeds meer eigen. De cursisten geven elkaar feedback en leren zo van elkaar. Doordat u bekwamer wordt in het geven van presentaties gaat u er met een zekerder gevoel heen en zult u er waarschijnlijk (nog) meer plezier in ervaren. Dit is iets wat het publiek zeker terug zal zien in uw presentatie!

   Mediatraining     Videoproductie     Contact